ONURSAL BAŞKANLAR

ENİS ŞANLIOĞLU

1912 yılında Seydişehir’de doğan, ilköğretimini Seydişehir'de, orta öğrenimini Konya Öğretmen Okulu’nda bitiren Enis Şanlıoğlu, Urfa'da Emrullah Efendi Okulu’nda ve Kayseri'de Zincidere Şehryatı Okulu’nda bir müddet öğretmenlik yapmıştır. 1932 yılında öğretmenliği bırakarak Ankara'da yeni açılan Gazi Lisesi'ne parasız yatılı öğrenci olarak girmiştir. Liseden 1934 yılında pekiyi derece ile mezun olan Enis Şanlıoğlu daha sonra Maliye Bakanlığı'nda memurluk yaparken Ankara Hukuk Fakültesi'nde yüksek öğrenimine de devam etmiştir. 1938 yılında hukuk fakültesini başarılı bir şekilde bitirmiştir. 1940 yılında fiili askerlik hizmetini yapmak üzere, İstanbul’da bulunan yedek subay okuluna gitmiştir. Yedek subay hizmetinden sonra, devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak hizmet vermiştir. 1954 yılında görevinden istifa ederek devlet hizmetinden ayrılmıştır. Devlet hizmetinden ayrıldıktan sonra, Ankara Adliyesi’nde stajını yaparak 1955 yılında Ankara Barosu’nda serbest avukatlığa başladı. Ankara Barosu’na kayıtlı ise de fiilen avukatlık yapmayan Şanlıoğlu, eşi Ankara polis şeflerinden Nazmi Günaltan'ın kızı olan Suna Günaltan ile birlikte yaşamını sürdürmüş ve 27 Kasım 2000 tarihinde vefat etmiştir.

HAYRETTİN DURUSOY

ABDULKADİR ÇAT

14.12.1958 'de Seydişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Seydişehir’de tamamladı. 1979–1999 yılları arasında Tarım Bakanlığında İdare Amirliği, 1999–2002'de T.C Devlet Bakanı Faruk Bal’ın Bakan Danışmanlığı, 2002-2007 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı Esen Boğa Havaalanı Terminal sorumluluğu, 2007-2008'de ise Konya Milletvekili Faruk Bal’ın Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Abdulkadir ÇAT, aynı zamanda bu görevleri yerine getirirken çok sayıda sivil toplum kuruluşunun kuruculuğu ve üyeliğini de gerçekleştirdi. Seydişehir Okutma Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Seydişehir Okutma ve Yardım Vakfı Kurucusu ve Başkanı, Seydişehir Ümit Çocukları Derneği Kuruculuğu ve ilk Başkanlığı, Ankara – Konya Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi, İzmir Ege Bölgesi Konyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyelikleri bunlardan bazılarıdır. Abdulkadir ÇAT , 29 MART 2009'da yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Seydişehir Belediye Başkanlığı görevine başladı.